| Логически Главоблъсканици | |
|
|
Автор | Съобщение |
---|
HellStorm Admin
Брой мнения : 93 Join date : 23.07.2010 Age : 28 Местожителство : Pleven, Bulgaria
| Заглавие: Логически Главоблъсканици Чет Авг 05, 2010 8:48 pm | |
| Тук ще даваме логически пъзели, които ще тестват и развиват логическата ни мисъл. 1ви пъзел Празно шише от вино, отвътре има топче и шишето е затворено с коркова тапа. Как ще изкарате топчето, но шишето и тапата да останат непокътнати.
2ри пъзел Имате 6 хиляди глави от клечки кибрит, запалка, 1 топка за боулинг, цилиндър с махнато дъно и фитил закачен за цилиндъра. Затворен/а сте в голям склад и нямате никакъв отворен изход, явно сами трябва да си направите такъв, задната стена е достатъчно крехка, че да можете да я счупите с топката, но няма да ви стигне силата да я счупите като хвърлите топката - трябва да се изстреля с голяма скорост.
Това са загадките ако знаете други такива пъзели ги дайте. Ако не успеете да разгадаете пъзела аз мога да ви дам отговора. | |
|
| |
9.5 Nasty HellSpawn
Брой мнения : 45 Join date : 23.07.2010 Age : 29
| Заглавие: Re: Логически Главоблъсканици Пет Авг 06, 2010 3:09 am | |
| Хм, за първия пъзел стигнах до извода, че трябва да нагреем шишето и тапата да изхвърчи сама Аз си имам една голяма книга (наследство от 74г.) пълна със сякви подобни задачи, но като решим тия ще дам(не че ме мързи, нее ) | |
|
| |
HellStorm Admin
Брой мнения : 93 Join date : 23.07.2010 Age : 28 Местожителство : Pleven, Bulgaria
| Заглавие: Re: Логически Главоблъсканици Пет Авг 06, 2010 3:18 am | |
| Tова не е напълно правилен отговор, тъй като не е сигурно, че ще проработи и също не е казано от какъв материал е топчето. Приемаме го за неверен. | |
|
| |
Countess Death Admin
Брой мнения : 192 Join date : 23.07.2010
| Заглавие: Re: Логически Главоблъсканици Пет Авг 06, 2010 3:33 am | |
| Първо, да кажа, че госпожата по информатика ми каза, че съм много добра в логиката... За това да си кажа експертното мнение... Относно първото: Топче няма! То е въображаемо и не съществува...Замислете се... На кой му трябва топче в бутилка?! Второто: Ще трябва да си напарвим бомба, но не знам точно как... | |
|
| |
HellStorm Admin
| Заглавие: Re: Логически Главоблъсканици Пет Авг 06, 2010 3:55 am | |
| Ами, честно казано ви е ясно, че това не са отговорите. Сатанаилова,.... госпожата ти сериозно те е излъгала. | |
|
| |
Countess Death Admin
| Заглавие: Re: Логически Главоблъсканици Пет Авг 06, 2010 4:44 am | |
| Не ме е излъгала-това ми една от най-печените учителки, да не кажа най-печената! Плюс това, можеш ли доведеш аргументи против това, което съм писала... Как ще ми докажеш, че в шишето има топче? | |
|
| |
9.5 Nasty HellSpawn
| Заглавие: Re: Логически Главоблъсканици Пет Авг 06, 2010 5:38 am | |
| Добре де, защо прсто не набутам тапата вътре? На нея нищо няма да и има и на шишето също | |
|
| |
Countess Death Admin
| Заглавие: Re: Логически Главоблъсканици Пет Авг 06, 2010 6:28 am | |
| Абе кой ли ме слуша?! Топче няма! Иначе подкрепям идеята за набутването на тапата... | |
|
| |
HellStorm Admin
| Заглавие: Re: Логически Главоблъсканици Пет Авг 06, 2010 8:36 am | |
| Правилно отговори Nasty 9.5! Поздравления!!!! | |
|
| |
???? Гост
| Заглавие: Re: Логически Главоблъсканици Нед Авг 08, 2010 7:24 pm | |
| Както каза Miss Satanailova, как ще има топче в това шише на кои му трябва топче в шише, и как въобще е влязло там това топче.... Пък и ако махнем тапата какво ще и има ще е невредима и шишето също.
Последната промяна е направена от Miss Satanailova на Нед Авг 08, 2010 7:35 pm; мнението е било променяно общо 1 път (Reason for editing : ПИШИ ГРАМОТНО НА БЪЛГАРСКИ! ПРОЧЕТИ ПРАВИЛАТА!) |
|
| |
Countess Death Admin
| Заглавие: Re: Логически Главоблъсканици Нед Авг 08, 2010 7:36 pm | |
| Няма как да извадиш тапата без да използваш тирбушон, който разваля нейната цялост. | |
|
| |
HellStorm Admin
| Заглавие: Re: Логически Главоблъсканици Нед Авг 08, 2010 8:21 pm | |
| Nasty даде точно тзи отговор, който очаквах, защото с голи ръце нормален човек не може да издурпа тапа, но може да я избута навътре, което ликвидира проблема тъй като топчето може да излезе през гърлото на шишето. Точно условието "но шишето и тапата да останат непокътнати" подвежда. | |
|
| |
???? Гост
| Заглавие: Re: Логически Главоблъсканици Пон Авг 09, 2010 1:08 am | |
| е тогава как топчето е пъхнато в бутилката? |
|
| |
9.5 Nasty HellSpawn
| Заглавие: Re: Логически Главоблъсканици Пон Авг 09, 2010 1:19 am | |
| За тези, които ги гложди какво прави топчето в шишето - това може да е хартиено топче и вътре да пише нещо. Не сте ли гледали Пипи Дългото Чорапче ?
Сега предполагам, че трябва и аз да постна една загадка? Ромео се прибира от купон пиян вкъщи. Ляга на леглото и заспива. През нощта се буди от жажда и в просъница напипва буркан, след като изпива течноста в него заспива. На сутринта се буди и вижда Жулиета мъртва. | |
|
| |
Countess Death Admin
| Заглавие: Re: Логически Главоблъсканици Пон Авг 09, 2010 2:51 am | |
| Това го знам! Жулиета е рибка, нали? | |
|
| |
???? Гост
| Заглавие: Re: Логически Главоблъсканици Пон Авг 09, 2010 2:59 am | |
| аа може ли аз да ви дам една главоблъсканица.... ? |
|
| |
9.5 Nasty HellSpawn
| Заглавие: Re: Логически Главоблъсканици Пон Авг 09, 2010 3:23 am | |
| Пфу! Няма и два часа и ми я разгадахте | |
|
| |
???? Гост
| Заглавие: Re: Логически Главоблъсканици Пон Авг 09, 2010 3:35 am | |
| искам само да ви дам две загадки да видя как ще отговорите.... Първата е : Баща поръчал на дъщеря си да купи някой неща и й обяснил, че парите са оставени в плик на масата. Дъщерята погледнала набързо плика, видяла написаното число 89 върху него, взела парите, без да ги брои и отишла в магазина. Там направила покупки за 70лв., но като започнала да плаща , се оказало не само, че не й остават 19лв., но не й достигат 2 лв. Когатосе върнала вкъщи, дъщерята попитала баща си дали не е сгрешил при броенето на парите и обяснила какво се случило в магазина. Бащата , след като я изслушал, помислил малко и казал, че той вярно е преброил парите, а тя греши. Каква е грешката на дъщерята? Втората е: Как може, без да се променя записа, да се увеличи числото 666 с още половината от него? Хайде сега да ви видя... |
|
| |
9.5 Nasty HellSpawn
| Заглавие: Re: Логически Главоблъсканици Пон Авг 09, 2010 3:47 am | |
| Хех направила е покупки за 68 лв което е 89 наобратно И с 666 е същото, като го обърнем става 999 което е 666 + 333 | |
|
| |
???? Гост
| Заглавие: Re: Логически Главоблъсканици Пон Авг 09, 2010 4:00 am | |
| еее не е чесно само за 12 минути и го разгадахте... айде някои да казва... |
|
| |
pepsi777 HellSpawn
Брой мнения : 1 Join date : 13.03.2012
| Заглавие: Re: Логически Главоблъсканици Вто Мар 13, 2012 2:11 am | |
| В този сайт има ли още хора ? Ако има аз ще ви задам една загадка В един аквариум има 10 рибки - 2 от тях се одавили.Колко рибки останали ? | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Логически Главоблъсканици | |
| |
|
| |
| Логически Главоблъсканици | |
|